Hogyan viseljünk sálat testalkatunknak megfelelően?

Csak egy jó dolog van a hideg időben.... Azok a puha, színes nyakbavalók! Semmi sem dobja fel jobban az őszi-téli viseletet, mint egy sál vagy stóla, de ne viseld akárhogy. A rosszul viselt sál rövidítheti a testet, és nagyobbnak vagy szögletesebbnek tűnhet, mint amilyen valójában.

Ha odafigyelsz arra, hogyan kell stílusosan formázni egy sálat vagy stólát a testalkatodhoz megfelelően, elérheted, hogy kiegyensúlyozd arányaidat, hogy jobban hasonlíts az áhított homokóra formájához. Alternatív megoldásként vékony sálak, kendők használhatók a derékon övnek, táskán dísznek vagy bizonyos területekre való felhívására.


Íme néhány nagyszerű tipp, hogyan viseld a sálat, stólát testalkatodhoz

Hogyan viseljünk sálat testalkatunknak megfelelően?

Homokóra alkat:


Legszerencsésebb! Ez a legáhítottabb alak egy nőnek! A mell és a csípő mérete azonos, a derék kicsi.

4426057e2671d7cb_Kim-Kardashian-1.jpg 

Teljesen mindegy, hogy és milyen sálat, vagy stólát kötsz a nyakadba! A lényeg az, hogy a sálat hosszabban hord, és közvetlenül a csípőnél legyen vége. Ez megnyújtja az alakod, és felhívja a figyelmet kis derekadra és formás csípődre. Ha a sál a csípőnél alacsonyabban lóg, elvonja a figyelmet a testalkatod előnyeiről.

Ha a megjelenés inkább divat, akkor az egyik módja annak, hogy kiemeld testalkatod előnyeit, ha kendőt kötsz a derekadra, így a derék kisebbnek tűnik, és kiemeli a mellet.

anne-hathaway-scarf-belt-copy1.jpg


Körte alkat:


425.shakira.paquin.lc.112409.jpg


A körte alkatnál általában a felső test keskenyebb, és szélesebb a csípő. Egy körte típusnak felfelé kell felhívnia a figyelmet. Ezt úgy érheti el, hogy a sálakat a vállán viseli, vagy függőlegesen megköti a sál tetejével, vastag és vaskos előnyben. A sálnak a középső rész körül kell lógnia (közvetlenül a csípő előtt), ez egy nagyobb mell illúzióját kelti, amely kiegyensúlyozza a test felső és alsó részét.

Rihanna.jpg


Téglalap alakú- (sportos/sovány test):


Ez az alkat meglehetősen egyenes felfelé és lefelé. Jó hírem van a számodra! Függetlenül attól, hogyan viselitek a sálat, stólát remekül fogsz kinézni! A sálak hangsúlyt kölcsönöznek az alaknak, és nagyobb mell vagy csípő illúzióját keltik.

KateMossScarf1Beauty.jpg
stsl04_trendspotting0708.jpg

 

Viszont kerüld a túl hosszú, és a csípőn túl lógó sálak viselését. Ezzel megnyújtod a tested, és fiúsabb alakot hozol létre. A téglalap alakú formák a legjobban olyan sálban mutatnak, amely vastag a nyak közelében, és a mellkasra esik. A minták és az élénk színek a nagyobb mell illúzióját keltik, és kiemelik az arcot.


Fordított háromszög alkat:


Ez a testalkat kisebb derékkal és csípővel rendelkezik, viszont szélesebb vállakkal. Válassz hosszú, keskenyebb, nem túl vastag sálat, vagy stólát és lógjon túl a csípőn. Ez a fajta sál és stóla elvonja a figyelmet a felső testről, és homokóra megjelenést kölcsönöz.


angelina-jolie-lees-art-shop.jpg


jessicasimpson102706.png
Alma alkat:


Az alma formájú hölgyeknek kerülniük kell a vaskos sálak viselését a nyak körül, mivel így sokkal vaskosabbnak tűnsz. Vékony, nem feltűnő sálak, stólák, hosszabban lógatva nyújtják az alakot. Legyél kreatív, és használd a sáladat öv- és táskadísznek!

tie-scarf-jeans-loop-234x300.jpg